HTML

Csak ésszel !

Trompf

Rólad, rólam, politikáról.

Friss topikok

  • Szanyi Pabolcs: "A független szervek kivizsgálása a következő eredményeket hozta: Az elmúlt 60 évben 40 ezer papbó... (2016.05.17. 21:37) Véleménye miatt kivégezve !
  • Csendestobbseg111: A nagy igazságok az idővel sem kopnak el. :-) A kérdés az, hogy akinek tisztességes a szándéka az ... (2015.07.27. 18:48) Elitváltás
  • Gondos: @Trompf: Sántít a párhuzam, az összehasonlítás, mert a két választott tisztségre eltérők a szerep... (2013.01.06. 04:16) Lemondani vagy lövetni ?
  • Trompf: @alvering2: "Ugyanaz a cirkusz megy ott is" Azaz nem működnek együtt az ellenféllel, és nem tisz... (2012.07.08. 19:14) Európai végítélet
  • tükörfúró: erősen hiszem, hogy az erőskezűnek képzelt bohócvezető is csak erősködő szavakra és keménykedő lát... (2012.04.02. 23:13) A zemberek riadalma

Linkblog

Elitváltás

2008.12.22. 16:27 Trompf

Giccs

 

Giccsesek vagyunk. Pont, mint politikusaink. Sablonszerűek.
Elitről álmodunk szépeket. Olyan elitről, amelyik jót tesz. Jót tesz, mert tudja mi az a .
Politikusaink népről álmodnak. Olyan népről, amelyik hallgat rá, becsüli és tiszteli. Mert tudja mi az a becsület és tisztesség.
Prekoncepció, idealizmus, giccs. Semmi köze a valósághoz.
Én vagyok a valóság. Te vagy a valóság. Orbán és Gyurcsány a valóság. Meg a többiek.

Közért

Ha almát veszel elmész a piacra. Megnézed mozog-e benne kukac. Van-e rajta barna kelés. Formás-e, szép-e, ehető-e. Igaz nem kostólhatod meg, nem vághatod szét, nem lékelheted meg.
Te választottad, a tied. Mert megérdemled. Aztán ha otthon bújik ki a kukac, otthon lesz ütődött, akkor már nem kérheted számon az almaárúson.
Legközelebb másik almaárust választassz, de rájössz ez sem különb.
Követelhetsz almaárus-váltást ugyan, de az almaárus mindig és mindenhol ugyanolyan.
Almát árul, és minnél többet akar eladni.

Tükör

Értékítélet. Van ilyen ?
Van neked is, nekem is. De van-e a társadalomnak sajátja ?
Elképzelhetetlen, hogy egyként mondja ki a társadalom a lopásra, hogy lopás, a tolvajra, hogy tolvaj.
Ha választottál pártot, akkor minden bizonnyal felmented a tolvajait, elnézed a lopásait.
Ha nem választottál, akkor minden bizonnyal mindenkit egyként küldessz melegebb égtájakra, miközben a választás jogát meghagyod azoknak, akiket megvetsz mert választottak.

Elitváltás

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel.Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …"
Széchenyi István

Az idézet sokszor szerepel sok helyen. Mert igaz.
De nem Fidesz nem MSZP kormány idején, hanem általában igaz.
És ha gondolkodunk rajta, hogy bölcsek és becsületesek vagyunk-e, megfelelő értékítélettel, akkor az else-if ek sokaságában, csak egy alternatíva marad.
A nemzetben van a hiba.

Már csak az a kérdés, hogy lecseréljük-e magunkat?
Mindenképpen. Legyünk kicsit bölcsebbek, kicsit becsületesebbek. Higgyük el, hogy a másik oldalon állók, nem eredendően gonoszak, ahogy misem vagyunk eredendően tévedhetetlenek.
Ugyanolyan jót akarunk mindannyian, csak más úton.
Meg kell csupán értenünk egymás motivációját. Mert ha megértjük, akkor elvállik saját táborunkban, és ellenlábasaink táborában is a jószándék a gazemberségtől, és egyként tud ideológiai táboraink összessége (gyk: a nemzet) tisztulni.

Na ugye?

Mondom én hogy giccs.
De egy próbát megér.

2 komment

Címkék: orbán gyurcsány giccs elitváltás

Aki hajlamos a kutatásra, vitára, gondolkodásra, annak nincs szüksége kizárólagosságra.

A bejegyzés trackback címe:

https://trompf.blog.hu/api/trackback/id/tr66836874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alvering 2008.12.22. 20:38:33

Az idézetről: www.urbanlegends.hu/2007/03/29/minden-nemzetnek-olyan-kormanya-van-aminot-erdemel/
Tartalmilag: Általában kétféleképp közelítik meg ezt a kérdést, s ez az egyik.
Én nem hiszek abban, hogy minden almaárus egyforma, de azzal egyetértek, hogy a rossz példa ragadós, sokszor könnyebb?! s így lehet ilyet látni sokat. Meg ugye arra emlékszünk, hogy a busz mindig az ellenkező irányba érkezett előbb. Ne csak a rosszat-guccset lássuk.
"Csak a szépre emlékezem:)" - ami szintén giccs, ezért ne csak arra, de legyen mérleg, s ne vessen vissza minket a rossz.

Csendestobbseg111 2015.07.27. 18:48:41

A nagy igazságok az idővel sem kopnak el. :-)
A kérdés az, hogy akinek tisztességes a szándéka az túl lusta, buta vagy alkalmatlan arra, hogy hatalomra jusson. Esetleg mire odaért elveszíti a tisztességét?
süti beállítások módosítása