HTML

Csak ésszel !

Trompf

Rólad, rólam, politikáról.

Friss topikok

  • Szanyi Pabolcs: "A független szervek kivizsgálása a következő eredményeket hozta: Az elmúlt 60 évben 40 ezer papbó... (2016.05.17. 21:37) Véleménye miatt kivégezve !
  • Csendestobbseg111: A nagy igazságok az idővel sem kopnak el. :-) A kérdés az, hogy akinek tisztességes a szándéka az ... (2015.07.27. 18:48) Elitváltás
  • Gondos: @Trompf: Sántít a párhuzam, az összehasonlítás, mert a két választott tisztségre eltérők a szerep... (2013.01.06. 04:16) Lemondani vagy lövetni ?
  • Trompf: @alvering2: "Ugyanaz a cirkusz megy ott is" Azaz nem működnek együtt az ellenféllel, és nem tisz... (2012.07.08. 19:14) Európai végítélet
  • tükörfúró: erősen hiszem, hogy az erőskezűnek képzelt bohócvezető is csak erősködő szavakra és keménykedő lát... (2012.04.02. 23:13) A zemberek riadalma

Linkblog

Gyilkos cinizmus

2009.01.09. 14:42 Trompf

Maffia

Pörög a film. A maffiózó kifejti, hogy meg kell ölje a gyerekedet, de te vagy a hibás.
Be kellett volna fizetned a védelmi pénzt időben. Rossz voltál, megérdemled.
És ez nem elég. Nem csak hogy oka vagy, hogy megöltem a gyereked, hanem ezért haragszom is rád, és soha nem bocsátom meg neked, hogy ezt kellett tegyem.

A nézőben megáll az ütő. Ezt a gonoszságot. Ezt a cinizmust, végtelen embertelenséget.
Rossz maffia, fújj, fújj. Csúnya maffia.

Háború

Olvasom a híreket a háborúról. A háborúról melynek nincs nyertese, nincs vége és kezdete.

Elítélem a Hamaszt. Ki ne ítélné el ?
Terroristákat nevelnek, rakétákat lőnek, embereket gyilkolnak.

Elítélem Izraelt. Ki ne ítélné el ?
Opsz.. Itt már azért megosztott a világ és társadalom.
Pedig terroristákat nevelnek, rakétákat lőnek, embereket gyilkolnak.
Igaz itt a terrorizmus állami szinten folyik, és éppen ez adja a megosztottság okát.
Pedig a számok magukért beszélnek.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.lesujto_es_borzalmas_az_aldozatok_harmada_gyerek_gazaban.93319.html
"A gázai egészségügyi minisztérium szerint csütörtökig a gázai harcoknak 758 halálos palesztin áldozata volt, közülük 257 gyerek. A közel 3100 sebesült között 1080 gyerek van. ENSZ-illetékesek szerint az áldozatok közel fele polgári lakos."

A sor végtelen. Folytathatnám a linkek sorozatát videókkal, képekkel ilusztrálva de minek ?
Tudjuk hogy ezek megtörténtek.
Tudjuk, hogy Izrael lövi a segélyszállítmányokat, vöröskeresztet, és nem engedi be a médiát az ENSZ határozat ellenére.
Tudnék linkeket a Hamasz embertelen tetteiről is mellékelni. Mert megtörténtek. Mert igazak. De ezt nem is vitatja senki Európában.

Cinizmus

Hogy akkor miért írok erről ? Miért veszem a fáradságot ?
Ezért a mondatért:

"Meg tudjuk bocsátani az araboknak, hogy megölik a gyermekeinket. De azt nem tudjuk megbocsátani, hogy arra kényszerítenek bennünket, hogy megöljük az ő gyermekeiket. Béke csak akkor lesz, ha az arabok gyermekeik iránti szeretete erősebb lesz a zsidók iránt érzett gyűlöletüknél."
Golda Meir

Tehát a palesztinok az okai, hogy Golda Meir asszonyság hadserege legyilkolni kényszerült ezidáig 257 gyereket. És nemcsakhogy okai a palesztinok, de Golda Meir asszony ezért még csak megbocsátani se hajlandó nekik, amiért (értse meg mindenki) meggyilkolni kényszerült palesztin szülők gyerekeit.

Ez a gondolat nagyon beteg elméről tanuskodik. A betegségre félek csak egy olyan kérdéssel világíthatok rá, mely valószínűleg soha senkinek nem jutna eszébe.
Nevezetesen mit szólna Golda Meir asszony ha a holokauszt létezéséért nem csak okolná a világ a zsidóságot, hanem még csak meg se bocsátaná ezt nekik ?
Hogy létezett. Hogy megölték őket.

Önvédelem

Aki ezek után önvédelemről beszél, az kétszer is gondolja meg. Akar-e ilyen cinikus emberek védelmére kelni, akik megöltek ezidáig többszáz gyermeket, és még csak nem is bánják.
Lelkiismeretüket tisztára mosták szinte azonnal a Gola Meir féle gondolatok.
Nem kell ahoz se antiszemitának lenni, és nem kell se a Hamasz védelmére kelni, azáltal hogy belássuk: Ez a háború nem az önvédelemről szól.

Soha már

Ezek után aki békéről álmodik az azonnal rájön. Amíg él palesztin és izraeli egymás mellett él, addig nincs vége a háborúnak.
Az erőviszonyok egyenlőtlenek. Izrael bevégzi valószínűleg amit a keresztes hadjáratok nem tettek.

2 komment

Aki hajlamos a kutatásra, vitára, gondolkodásra, annak nincs szüksége kizárólagosságra.

A bejegyzés trackback címe:

https://trompf.blog.hu/api/trackback/id/tr11867440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alvering 2009.01.09. 23:10:29

Ja mégvalami. Nem tudom mi a helyzet, de úgy gondolom, hogy ne Fletó alapján itéljenek meg engem, s így talán ne Gola Meir alapján egész Izraelt.
süti beállítások módosítása