Csak ésszel !

HTML

Trompf

Rólad, rólam, politikáról.

Friss topikok

  • Szanyi Pabolcs: "A független szervek kivizsgálása a következő eredményeket hozta: Az elmúlt 60 évben 40 ezer papbó... (2016.05.17. 21:37) Véleménye miatt kivégezve !
  • Csendestobbseg111: A nagy igazságok az idővel sem kopnak el. :-) A kérdés az, hogy akinek tisztességes a szándéka az ... (2015.07.27. 18:48) Elitváltás
  • Gondos: @Trompf: Sántít a párhuzam, az összehasonlítás, mert a két választott tisztségre eltérők a szerep... (2013.01.06. 04:16) Lemondani vagy lövetni ?
  • Trompf: @alvering2: "Ugyanaz a cirkusz megy ott is" Azaz nem működnek együtt az ellenféllel, és nem tisz... (2012.07.08. 19:14) Európai végítélet
  • tükörfúró: erősen hiszem, hogy az erőskezűnek képzelt bohócvezető is csak erősködő szavakra és keménykedő lát... (2012.04.02. 23:13) A zemberek riadalma

Linkblog

Holokauszt

2009.04.28. 10:59 Trompf

Tagadás

A tagadás leírása a matematikai logikában egyértelmű. A "Pisti vagyok" tagadása a "Nem vagyok Pisti", a "Volt toronyórám" tagadása a "Nem volt toronyórám".

A Holokauszt tagadók ezek szerint azt a tényt tagadják, miszerint rabosítottak és elgázosítottak zsidókat.

Eredmény

Büntessük a holokauszt tagadást ?
Több okból ne tegyük. Az egyik ok az az, hogy a legritkább esetben lesz ezáltal az az illető büntetve, aki tényleg náci, avagy fasiszta, ahogy azt TWA megírta a blogjában. Alapvetően azok a történészek, revizionisták lennének egy ilyen törvény által büntetve, akik találnának tényleges vagy vélt hamisításokat a holokauszt létét illetően. Azok is akik ennek ellenére, vagy éppen ezért (mert kutattak) elismerik, és hírdetik a holokauszt nyílvánvaló borzalmait is.

Orwell

De ettől sokkal fontosabb ok a gondolat védelme, melyet a TASZ képviseletében Dénes Balász nyilatkozott a Mokkában, miszerint a "A tartalom alapú szólás szabadság korlátozása nem helyes". (Ezt a videót már csak azért is érdemes megnézni, mert rendkívüli és igazán kivételes látni és hallani, ahogyan a valódi érvek és az eltökéltség vitáznak egymással.)

Olvassunk Orwellt ha tudni akarjuk, hova vezet a gondolat büntethetősége, de lehetőleg ne akarjuk átélni ezt az állapotot soha, azt javaslom.

Kizárólagosság

Aki tények mellett elsiklik, nevezetesen hogy valóban elgázosítottak milliókat, avagy éppen amellett, hogy ezeket képi, vizuális, és tárgyi elemekkel helyenként eltúlozták, az alkalmatlan arra hogy bárki felett ítéletet mondjon.

A többieknek pedig erre igényük sincs. Aki hajlamos a kutatásra, vitára, gondolkodásra, annak nincs szüksége kizárólagosságra.

Szólj hozzá!

Címkék: holokauszt náci revizionista

Aki hajlamos a kutatásra, vitára, gondolkodásra, annak nincs szüksége kizárólagosságra.

A bejegyzés trackback címe:

https://trompf.blog.hu/api/trackback/id/tr771091070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása