Csak ésszel !

HTML

Csak ésszel !

Trompf

Rólad, rólam, politikáról.

Friss topikok

  • Szanyi Pabolcs: "A független szervek kivizsgálása a következő eredményeket hozta: Az elmúlt 60 évben 40 ezer papbó... (2016.05.17. 21:37) Véleménye miatt kivégezve !
  • Csendestobbseg111: A nagy igazságok az idővel sem kopnak el. :-) A kérdés az, hogy akinek tisztességes a szándéka az ... (2015.07.27. 18:48) Elitváltás
  • Gondos: @Trompf: Sántít a párhuzam, az összehasonlítás, mert a két választott tisztségre eltérők a szerep... (2013.01.06. 04:16) Lemondani vagy lövetni ?
  • Trompf: @alvering2: "Ugyanaz a cirkusz megy ott is" Azaz nem működnek együtt az ellenféllel, és nem tisz... (2012.07.08. 19:14) Európai végítélet
  • tükörfúró: erősen hiszem, hogy az erőskezűnek képzelt bohócvezető is csak erősködő szavakra és keménykedő lát... (2012.04.02. 23:13) A zemberek riadalma

Linkblog

Európai végítélet

2012.07.06. 10:17 Trompf

Hit és remény

 

Mára odajutott a politikai hitvallás sokakban, hogy a meggyőződés még akkor se vezetné a kezüket a szavazófülkében, ha fegyverrel kényszerítenék erre.

A kiábrándultságnak nincs oly fokozata melyet le lehetne írni papírra, a magyarországi pártok tevékenysége kapcsán.
 A választásokkal a közvetlen, és elkerülhetetlen jövőnk azon áll vagy bukik, hogy az emberek kit utálnak jobban, kire szavaznak kevésbé.

Rendkívül sokat tett minden politikai formáció, kivétel nélkül, hogy beszálljon e nemes küzdelembe kétségtelen. Ha el kéne mondani kire nem szavazok szívesen, akkor lehetőségek sorából kéne válogatnom. Nagy hirtelen meg se tudnám fogalmazni hogy kire, és miért nem. Ha egy vitafórumon lennénk, egymás szavába vágva utálkoznánk versengve, ahogy tesszük azt itt a blogok fórumain.

Egy körkörös kormányváltó ismétlődő ciklus tehetetlen résztvevői vagyunk, kik az aktuális nyertesből egyre korábban ábrándulunk ki. Ha kinyitják a szájukat, meghoznak egy törvényt, azonnal rájövünk, hogy ismét óriási hibát követtünk el a megválasztásukkal. Mentségünkre ugyanezt az érzést éreznénk tetszőlegesen, avagy véletlenszerűen kiválasztott nyertes politikai formáció esetén.

Végítélet


Azt hiszem többen vártuk Európából a megváltást, a reményt, az irányt, az útmutatást.

A hit hogy majdcsak megváltozunk, felnövünk a demokráciához, megtanuljuk, és élünk vele egyszer, mindannyiunkban él. Szeretnénk hogy pártjaink vállalhatóak legyenek, megtanulják tisztelni az ellenfelet, urambocsá együttműködjenek vele. Hiszünk benne hogy ezen Európai értékek majd egyszer ideérnek, és azonosulunk velük.

De nem. Ugyanaz a cirkusz megy ott is.

Azt már láthattuk,  mi történik ha egy országot szégyenpadra ültetnek.Ha saját nemzetbeli képviselőik fogalmaznak önnön országukat elmarasztaló európai határozatokat. Szavaznak saját országuk támogatásának megvonása mellet. Mindezt a demokrácia, és az európai értékek nevében.

És ma azt is láthatjuk mi történik, ha szövetségesünk egy másik országból szegi meg, az oly magasztos európai értékrendet, a normákat:

 

"Hannes Swoboda frakcióvezető csak ennyit mond: „A kormányt azért választják, hogy kormányozzon, nem pedig azért hogy az államfő megakadályozza a munkáját.″ "

http://velemenyvezer.blog.hu/2012/07/06/fulkeforradalom_keszul_a_szomszedban

 

 

Szarunk bele.

Igen. Ez már az európai végítélet. Ugyanaz megy ott is mint itthon csak nagyban tolják.

4 komment

Címkék: európa demokrácia norma

A bejegyzés trackback címe:

https://trompf.blog.hu/api/trackback/id/tr24632618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alvering2 2012.07.06. 15:53:34

Azért még ott nem tartunk, hogy mind a 27 országban ugyanaz megy.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.07.06. 16:10:48

@alvering2: Nem arról szól elsősorban a poszt, hogy hány országba megy ez, hanem arról a cinizmusról amivel az EP képviselők kezelik a Romániai helyzetet.
Hannes Swoboda aki mindenáron szankcionálni akarta és akarja Orbánékat, a romániai frakció társának tapsol szinte ugyanazért, mitöbb megindokolja, kimagyarázza a törekvéseiket.

alvering2 2012.07.06. 16:27:59

"Azt hiszem többen vártuk Európából a megváltást, a reményt, az irányt, az útmutatást.

A hit hogy majdcsak megváltozunk, felnövünk a demokráciához, megtanuljuk, és élünk vele egyszer, mindannyiunkban él. Szeretnénk hogy pártjaink vállalhatóak legyenek, megtanulják tisztelni az ellenfelet, urambocsá együttműködjenek vele. Hiszünk benne hogy ezen Európai értékek majd egyszer ideérnek, és azonosulunk velük.

De nem. Ugyanaz a cirkusz megy ott is."

ez alapján értettem félre?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.07.08. 19:14:08

@alvering2:
"Ugyanaz a cirkusz megy ott is"

Azaz nem működnek együtt az ellenféllel, és nem tisztelik, hanem a saját frakciójuk beli srácokat mentesítik minden bűnük, balfaszságuk, akár diktatórikus intézkedésik alól, az ellenhez tartozóakat pedig izomból támadják megszokásból.
süti beállítások módosítása