HTML

Trompf

Rólad, rólam, politikáról.

Friss topikok

  • Szanyi Pabolcs: "A független szervek kivizsgálása a következő eredményeket hozta: Az elmúlt 60 évben 40 ezer papbó... (2016.05.17. 21:37) Véleménye miatt kivégezve !
  • Csendestobbseg111: A nagy igazságok az idővel sem kopnak el. :-) A kérdés az, hogy akinek tisztességes a szándéka az ... (2015.07.27. 18:48) Elitváltás
  • Gondos: @Trompf: Sántít a párhuzam, az összehasonlítás, mert a két választott tisztségre eltérők a szerep... (2013.01.06. 04:16) Lemondani vagy lövetni ?
  • Trompf: @alvering2: "Ugyanaz a cirkusz megy ott is" Azaz nem működnek együtt az ellenféllel, és nem tisz... (2012.07.08. 19:14) Európai végítélet
  • tükörfúró: erősen hiszem, hogy az erőskezűnek képzelt bohócvezető is csak erősködő szavakra és keménykedő lát... (2012.04.02. 23:13) A zemberek riadalma

Linkblog

A zemberek riadalma

2010.10.13. 15:35 Trompf

Ezt a kincset egy blog bejegyzései között találtam itt. El is loptam. Szerző eztígyhogy:

Felesleges azzal riogatni az embereket, hogy a fidesz a 2/3-dal visszaélve jól megvalósítja a totális diktatúrát. Attól, hogy az értelmiségi körök az embereket hülye prolinak meg parasztnak nézik, nem hülyék. A zemberek ki akarták próbálni, milyen a "szabadság" 8 évvel ezelőtt, amikor elegük lett a szentfazekasságból. Aztán a lángoló lelkű megváltónak is adtak egy esélyt, hátha több vér van a pucájában és rendes államot farag ebből a kuplerájból. Miután azonban a lángoló lelkű is puha pöcsnek bizonyult, semmi sem változott, csak a kupi lett nagyobb, megállapították, hogy a szabadsággal csúnyán vissza lehet élni, és pachjükre azok, akinél a pénz és hatalom volt, rendre vissza is éltek vele. Akkor hát jöjjön újra a keménykéz politikája meg a szentfazekasság. Néhány imát ki lehet bírni, a szinglihordák is házasodó korba kerültek és hogy tán a szőlőbiznisz se olyan rossz, legalább van munka, ha cserébe rend van. Egy kis pince itt, egy bányácska ott még mindig kevesebb, mint egy komplett ország.
A liberalizmussal az a baj, hogy cseszhetem a szép tányér megvételének lehetőségét, ha nincs pénzem megvenni, mert a cégvezetők éhbérét dolgoztatnak, mert a bankok kizsákmányolnak, mert panaszra max a Sóhivatalba lehet menni, arról nem is beszélve, már ha vagyok olyan mázlista és van munkám, hogy sajnos nemhogy tányérra, de már ételre se nagyon jut. Munkával se, vállalkozással se, tanulással se, semmivel se. Hogy hiába van meg a piros könyvecske, mint a többi pirosnak, ha audis elvtársak beszéde érthetetlen az ingyen ebédről, meg a takaróról, amikor mindennap látjuk, hogy ingyen ebédelnek és nem a takaró alá bújnak, hanem az 1000 négyzetméteres villájukba a Dombon, ahová még tán maga Szent Péter is csak külön engedéllyel hajthat be. Szép dolog a demokrácia, csak nem lehet vele jóllakni, azért nem adnak a boltban kenyeret. Meg nehéz adleri megvalósított embernek lenni a szép szabadságban, ha konkrétan a szükségletek piramisának alsó szintje sincs kielégítve, se enni, se lakni nincs hol. Arról nem is beszélve, hogy ki lehet az az Adler, mert már a wcpapír is egy vagyonba kerül és a könyvtári tagság árának is jobb helye volt, akkor amikor múltkor ki akarták kapcsolni a villanyt. Még szerencse, hogy küldik ezeket a piros újságokat, a latrinába az is megteszi. Ahol az egyén lehetőségei valójában csak a szólamok szintjén léteznek, ott nincs demokrácia. Az urak nem demokráciát építettek, hanem vadkapitalizmust, a joggal való visszaélés országát, a következmények nélküliség országát, ahol papíron joga van az anyukáknak dolgozni, de valójában nincs, ahol állítólag mindenki zsebében ott a marsallbot, persze csak, ha azt marsallbotot a befolyásos apukától kapta, ahol a gyerekeknek egyenlő esélyük van az oktatásban, mégis egyre nagyobb a megfelelő oktatásában nem részesülők aránya, ahol a cigányságnak jogai vannak, csak kenyere meg munkája nincs, ahol vannak betegjogok, mégis egyre többen halnak meg piszlicsáré betegségekben kórházakban, ahol napi hír a tanárverés, diákverés, veri a diák a tanárt, a tanár a diákot, a szülő a tanárt etc. Ez kellene siratnia a népnek. Valahogy mégse teszi.

A zemberek úgy látták ennek az országnak az urai még nem érettek a demokráciára. Nem az emberek nem érettek a demokráciára, kedves liberális értelmiségi urak, akik oly nagyon lebecsülitek a nép bölcsességét, hanem ti, mert visszaéltetek vele. Épp ezért nem érdekli az embereket se a médiatörvény, se a legfelsőbb bíró személye, se az, hogy OV jelentette be a Parlamentben, hogy letartóztatták a cégvezetőt, és ha konkrétan a cégpapíron a magyar állam neve szerepelne tulajként, azért se hullatnának könnyeket. Ugyan miért is aggódna a nép, hogy az állam elkobozza majd a vagyonukat, ha már elvitték a bankok, meg kifacsarták a munkaadók, ha sokan élnek filléres segélyekből és egyetlen valódi tulajdonuk néhány bútordarab. Nem kellett volna hagyni, hogy az elmúlt nyolc évben kifosszák az embereket, most lenne miért aggódniuk. Sajnos az urak maguk alatt vágták a fát, amikor megengedték, hogy fabatkáért dolgoztassák az embereket, a befektetéseik elússzanak, a bankok két éve fenyegessék őket, elvegyék az otthonaikat, horror közüzemi számlákat nyomjanak rájuk, amit fizetni sem tudnak, ugyan mi a francért aggódnának a gazdagok cége miatt? Az lenne logikátlan, ha aggódnának.
Nyolc éve volt arra a hazai Elitnek, hogy bebizonyítsa, felnőtt a szabadsággal járó felelősséghez. A bölcs nép türelmes volt, adott 2006-ban még egy esélyt. Aztán 2010-re elege lett, elvett mindent és odaadta azoknak, akikről azt gondolta, van olyan karizmatikus embere, aki képes rendet tenni. Azon az erkölcstelenségi szinten, amiben ez az ország van, az ár nem számít. Igen, tudatosan odaadta a másik oldalnak, olyan hatalmat adott a kezükbe, ami itt már évszázadok óta nem volt senkinek. Azért adta oda, mert a szabadság demokratái csak veszekedni és lopkodni tudtak, mint az ovisok a lapát miatt a homokozóban. Addig, amíg a liberális meg ki tudja milyen értelmiségi csak ilyen riogatásra és sirámokra képes, továbbra is csak azt bizonyítja a bölcs népnek, amit az egyszeri részeg kamasz a szüleinek, korán van még elengedni őt buliba a családi kocsival. Sem magára, sem a kocsira nem tud vigyázni, egyelőre vezesse csak apa azt a kocsit. Itt nem a jóságos állambácsikáról van szó, aki majd eltartja a népet és újra 3,60 lesz a kenyér, hanem egy határozott államférfi eszményéről, aki ki tud állni népe érdekeiért és amely megteremti a lehetőséget, hogy a népe boldogulhasson, tanulással, munkával, vállalkozással. Biztosan hallottak róla, olyan valódi demokratikus államról, ami ebben az országban a többség számára ez csak álom.
A bölcs népnek volt vér a pucájában, nagy kockázatot és bátorságot vállalva, azt mondta, akkora hatalmat adok a kezükbe, ami itt senkinek nem volt, de cserébe látni akarom, kerül, amibe kerül, ez az ország európai állam lesz és nem a dél-amerikai gerillakirályság. Elég volt a szájtépésből, meg az állandó bizonygatásból, hogy mit miért nem lehet megoldani, a nép, a zemberek tetteket akartak látni.
Igen, liberálisok meg ki tudja kik, visszaéltetek a lehetőségekkel, amit kaptatok. A hibát nem a népben kellene keresni, hanem magatokban. Az őszinte önkritika még sosem ártott, de véleményem szerint igencsak nagyon-nagyon-nagyon rosszul kellene kormányozni ennek a csapatnak ahhoz, hogy feledtetni tudja az elmúlt nyolc évet és a nép újra a tűzhöz engedje az előző garnitúrát. Hiába savanyú a szőlő (meg a szőlészet), ez van, amit főztek azt kell enni. Elárulták a saját eszményeiteket, kár, hogy közben azokét is, akik valóban hittek abban és igyekeztek magas erkölcsi szinten megfelelni azon eszményeknek. Nekik lenne miért aggódniuk. Vajon miért nem teszik ők sem?

8 komment · 1 trackback

Címkék: választás orbán diktatúra 2010 riogatás

A bejegyzés trackback címe:

https://trompf.blog.hu/api/trackback/id/tr102368867

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Államosított felelősség 2012.04.02. 18:34:46

Jogállam  A jogállam féltői vettek egy nagy levegőt. A politikusok persze csak óvatosan, és csak háttérből rettegnek blogolóik által. Nyilatkozataikban egyetértenek az intézkedésekkel Gyurcsánytól, Mesterházyig. A címlapon lévő blogok már nem ennyire...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

finalNmbr 2010.12.30. 10:22:28

Kb fedi is ez azt amit gondolok. Ritka a blog.hu-n :D

a-kis-herceg 2011.02.02. 12:08:38

minek ragozni?

1000 éves FEUDALIZMUS tart...

Friedman 2011.03.31. 13:37:29

Érdekes volt elolvasni a bejegyzésedet. Elég nagy kommcsi vagy... ezzel nem is lenne gond, de sajnos túl sokan gondolkodnak így ma. Elfelejtik, hogy 1989-ben pont ez ellen mentek utcára.

A Fidesz meg tökéletesen kihasználja az emberek kommunista felfogását (le a gazdagokkal, demokráciáért nem lehet kenyeret kapni). Erről szólt a Kádár-korszak. Csak elfelejtjük, hogy emiatt tartunk ott ahol, és nem ott, ahol pl. az USA.

a-kis-herceg 2011.03.31. 13:53:59

bocs elírtam. 1011 éves...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.04.01. 09:23:34

@Friedman: Nézd a kommunizmus baja az, hogy megvalósíthatatlan.
"Az állam rossz tulajdonos" mondat feloldása nem abban rejlik, hogy mindent eladunk.
Mert akkor az lesz, ami itt. 10-szeres közüzemi díjak, végnélküli rablás, fosztogatás.
A feloldás szerintem abban van, hogy legyen az állam jó tulajdonos.
Ez pedig úgy érhető el, ha a rablók fosztogatók, privatizálgatók kezére izomból rácsapnak. Törvényekkel garantálják a pénzügyi, és büntetőjogi felelősséget a vezetők fele pl.

Yeto 2011.08.15. 23:40:48

A népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel. Ez kis hazánkban hatványozottan igaz, évről évre.

Wilson11 2012.02.23. 10:30:12

Demagóg parasztnak tartalak de azért legyen szép napod!

tükörfúró 2012.04.02. 23:13:07

erősen hiszem, hogy az erőskezűnek képzelt bohócvezető is csak erősködő szavakra és keménykedő látszatintézkedésekre képes, miközben legalább ugy megszorit, rombol és leépit ott, ahol politikailag a legkevésbé tartja a hatalmára veszélyesnek

legalábbis minden amit eddig tett, ezt bizonyitja, az oktatásban, a gazdasági kérdésekben, stb,stb

természetesen a sikerpropaganda harsog, de az itt kipécézett egyetlen kérdésben, a munkavállalóktól az adósokig nem találni egyetlen hétköznapi kisembert, akinek valóban, objektive jobbra fordult volna a sorsa

az állam itt már egy nulla, nem rossz vagy jobbá tehető tulajdonos,l hanem oylan, mintha egy lakást vagy autót egy nyugati aluljáróban felkvő félhülye nincstelen alkoholistára biznál

képtelen gondját viselni, rendben tartani, beruházni, rákölteni, működtetni

egyet tud, a strómanjai által lopni, mert az nagyon kell, ostromlott város effekt, még a kutyákat és a lovakat is megeszik végül

ez pont az a spirál, amibe egy személy egyedileg is kerülhet, miután mindenét eladta, felélte, elitta, neki annyi

az országgal is pont ez történt, eladta kapacitásait, elszalasztotta lehetőségeit, nem hagyják megdögleni, elfoglalni, becsődölni, mert az nem európai és nem elfogadható, de kb mindenki undorodik tőle a világon
süti beállítások módosítása