HTML

Csak ésszel !

Trompf

Rólad, rólam, politikáról.

Friss topikok

  • Szanyi Pabolcs: "A független szervek kivizsgálása a következő eredményeket hozta: Az elmúlt 60 évben 40 ezer papbó... (2016.05.17. 21:37) Véleménye miatt kivégezve !
  • Csendestobbseg111: A nagy igazságok az idővel sem kopnak el. :-) A kérdés az, hogy akinek tisztességes a szándéka az ... (2015.07.27. 18:48) Elitváltás
  • Gondos: @Trompf: Sántít a párhuzam, az összehasonlítás, mert a két választott tisztségre eltérők a szerep... (2013.01.06. 04:16) Lemondani vagy lövetni ?
  • Trompf: @alvering2: "Ugyanaz a cirkusz megy ott is" Azaz nem működnek együtt az ellenféllel, és nem tisz... (2012.07.08. 19:14) Európai végítélet
  • tükörfúró: erősen hiszem, hogy az erőskezűnek képzelt bohócvezető is csak erősködő szavakra és keménykedő lát... (2012.04.02. 23:13) A zemberek riadalma

Linkblog

Antony Blinken, és a plafon

2023.08.08. 17:39 Trompf

Olvasom Antony Blinken nyilatkozatát.

„minden egyes helyen, ahová ez a Wagner csoport elment, halál, pusztítás és kizsákmányolás következett”.
 
Majd megnéztem Amerika háborúinak listáját, és hirtelen kíváncsi lettem a plafon állapotára Blinken feje felett, mert ha nem szakadt le, akkor nagyon ügyes volt a kőműves. 
Hagyjuk Boszniát, meg az azelőtti részeket, nézzük csak a XXI.századot.
 

Afganisztáni háború

Mint ismert Tálib hatalomátvétellel ért véget 2021-ben, a 2001-ben indult háború. És hogy tuti így maradjon, Amerika a kivonulás közben nagyjából az összes fegyverét ott hagyta, amivel ellenük harcolt ezidáig.
Afganisztánban a háború elejétől a végéig, és most is, nyomor és pusztulás.
Részletek

 

Iraki háború

A cél a soha nem is létező tömegpusztító fegyverek elpusztítsa volt papíron. A valódi cél Szaddam Husszein megdöntése volt, káosz és fejetlenség létrehozása.
Irak kiszolgáltatott és ilyenformán gyarmati sorba hozása.
Területének jelentős része az Iszlám Állam befolyása alatt van.
Részletek

 

Szomáliai háború

Itt csak szimplán hagyták, hogy hadurak diktatúrásdit játszanak, majd amikor a Nigériai olajkitermelést és szállítást veszélyeztették, amiben igen magas részben Amerikai érdekeltségek vannak, akkor beavatkoztak.
Persze az ott lakóknak ettől fikarcnyival se lett jobb, de legalább rosszabb se, mint az előző helyeken.

Líbiai intervenció

Hasonlóan Szomáliához, itt is diktatúrásdit játszottak félkatonai szervezetek, és pechükre itt is olyan ember került hatalomba Kadhafi néven, aki nem vállalta a gyarmatokon az USA bábjátékosának szerepét. Csak hát a Líbiai olaj - mi más - itt sem engedhette meg magának azt a luxust, hogy önálló életet éljen, és az amerikai befektetők játszmáiból kimaradjon.

Iszlám állam elleni háború

Itt elég érdekes a képlet. Hol ellene háborúznak, hol pedig összejátszanak velük, és a háttérből irányítják, képzik ki őket, például a Szíriai háborúban, ahogyan tették Assad ellen.
Persze ezt a kapcsolatot soha nem ismerték el, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy ahova az USA háborúzni megy, ott az Iszlám állam és szövetségesei (pl. Tálibok) jönnek ki győztesen levonuláskor.
A motiváció elsősorban természetesen, itt is az olaj.

 

Összességében kijelenthető:
Lehet, sőt szinte biztos, hogy a Wagner csoport halált pusztítást és kizsákmányolást hagy maga után, de ezen a téren Amerikától sok tanulnivalójuk van még, különösen ami a kizsákmányolás részt illeti.
A halál és pusztítás, csak a kizsákmányolás következménye.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trompf.blog.hu/api/trackback/id/tr5418188727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása