HTML

Trompf

Rólad, rólam, politikáról.

Friss topikok

  • Szanyi Pabolcs: "A független szervek kivizsgálása a következő eredményeket hozta: Az elmúlt 60 évben 40 ezer papbó... (2016.05.17. 21:37) Véleménye miatt kivégezve !
  • Csendestobbseg111: A nagy igazságok az idővel sem kopnak el. :-) A kérdés az, hogy akinek tisztességes a szándéka az ... (2015.07.27. 18:48) Elitváltás
  • Gondos: @Trompf: Sántít a párhuzam, az összehasonlítás, mert a két választott tisztségre eltérők a szerep... (2013.01.06. 04:16) Lemondani vagy lövetni ?
  • Trompf: @alvering2: "Ugyanaz a cirkusz megy ott is" Azaz nem működnek együtt az ellenféllel, és nem tisz... (2012.07.08. 19:14) Európai végítélet
  • tükörfúró: erősen hiszem, hogy az erőskezűnek képzelt bohócvezető is csak erősködő szavakra és keménykedő lát... (2012.04.02. 23:13) A zemberek riadalma

Linkblog

Tusványos, Puzsér vs Jobboldal

2023.07.31. 17:37 Trompf

A Vita  


Érdekes és tanulságos vita zajlott Tusványoson Szöllősi György, Puzsér Robert, Pócza István, Gerényi Gábor részvételével:
https://infoter.eu/infoter-tv/telthaz-heves-kirohanasok-parazs-hangulat-kerekasztal-puzser-roberttel-tusvanyoson

Puzsér alapvetően három vonalat erőltetett, amiből mindhárom részt érdemes kifejteni, és elemezni.

  1.  A média és újságírás a NER rendszerében, elveszítette a negyedik hatalmi ág szerepét, és következmények nélkül tehet meg bárki bármit.
  2. A jobboldali szavazókat vagy meghülyíti vagy befolyásolja a jobboldali média, de semmiképp se maguktól szavaz a többség arra, amire akar.
  3. A jobboldali újságok feudális rendszerben élnek, az ellenzékiek meg piaci, kapitalista alapú rendszerben.

Kezdés és csúsztatás


Az elején Puzsér bekezdett egy hamis példával a Tobleroneval lebukott Svéd miniszterről.
Az újságírás, mint negyedik hatalmi ág szerepére felhozott példa hemzseg a hibától.
Konkrétan nem most volt, hanem 1995-ben, nem Toblerone hanem több tízezer Euro, és ugyan megbukott, de Toblerone-s bagatellizálás után visszatért, és magasabbra tört, mint előtte volt.
A történet linkje: https://tevhitoszlatas.blog.hu/.../egy_sved_miniszter...

1: Következmények nélküli világ


Nem véletlen, hogy az egyetlen felhozott példa se stimmelt, ugyanis szerintem nincs is jó példa, az elmúlt 2-3 évből.
Nem csak nálunk, hanem világszerte sincs jó példa, azaz Puzsérnak igaza van, annak ellenére, hogy a példája hamis. Az újságírás elveszítette a kontroll szerepét, a következmények tekintetében.

Lásd Borkai Zsolt, vagy Wittinghoff Tamás kurvázásainak hatása a szavazókra.
De említhetjük Trump, és Biden ügyeit, és azoknak a republikánus avagy demokrata szavazókra való hatásait.
Nézhetjük az EP legfrissebb korrupciós botrányának hatásai Eva Kali, Marc Tarabella és társai esetén, akik pénzzel teli bőröndökkel buktak le, és már azóta szavazhatnak újra az EP-ben.

2: Manipuláció és az egyén

 
Puzsér második axiómája se stimmel, miszerint az embereket a NER, a csöcs-kontentek közé helyezett irányított információval manipulálja.
A legfontosabb probléma ezzel, hogy lenézi az embereket. Legalábbis azokat, akik mást gondolnak a világról, mint ő.Ugyan ebbe a hibába esik egyébként szinte mindenki, a baloldali/liberális oldalon azok közül, akik valójában közel sem annyira liberálisak, mint amennyire magukról gondolják, hogy azok.

Valóban létezik egy olyan jelenség, hogy az iskolázatlanabb rétegek, a TV-ből, rádióból hallott okosságokat büfögik vissza az éterbe.
Csakhogy azt az adott egyén döntheti el, hogy melyik rádiót, TV-t hallgassa. És azt fogja minden ember hallgatni, aminek a mondanivalójával, értékítéletével jobban tud azonosulni.
Az iskolázottabb rétegek is pontosan így működnek egyébként, csak több szűrőn megy át a mondanivaló lényege, jobb esetben, ha többet kommunikál másokkal, ne adj isten utánaolvas, vagy ad abszurdum a másik oldal leírásában is elolvassa a történetet.
Persze vannak akik önreflexióra is hajlamosak, és akár az egyik, akár a másik tábor igazságát is képesek elfogadni, de ezek száma elhanyagolható, és Puzsér sincs közöttük.

A másik gond Puzsér igazságával, hogy ez sem NER specifikus.
Bizony világszerte így ad el mindenki mindent, évtizedek óta, persze a csöcs-kontentek kiterjesztésével bármire, ami érdekli az embereket.
Itt egyébként Puzsér is belátta a vita alatt, hogy ez nincs máshogy például a baloldali-liberális oldalon sem.
Válaszában azt rótta fel kollégáinak, hogy nem ugyanazon a módon kéne árulni a politikát, hanem arra merőlegesen, érdemi tartalommal megtöltve az újságot.

Csakhogy úgy nem lehet, hisz ha csöcs-kontent kell a tartalom és mondanivaló célba juttatásához, akkor az kell. Kereslet / Kínálat törvénye.
De ezzel nem elhülyít, irányít, vagy eltérít szavazókat, mert arra nem képes egyik média sem. Ha már valami, akkor legfeljebb tematizál, emlékeztet, vagy elrettent.
Viszont a szándék erre, az egyénben már alapból létezett, különben nem azt nézné, amit.
Nem beszélve arról, hogy ezt akár a saját oldalának is felróhatná kritikaként.
Mentségére szólva, neki nincs olyan, hogy saját, csak az akit jobban utál, viszont cserébe ide erőteljesen projektál mindent, ami kritika.

3: Feudalizmus mi más

 
Térjünk át a harmadik pontra, miszerint a NER feudális alapon működik, az ellenzék meg piaci alapon.
Könnyű belátni, hogy ez is szimpla projekció. Beszélgetőtársai számos példán keresztül sorolták a másik oldal, közel sem piaci alapú orgánumait.

A Soros birodalom, és az EU is, igen konkrét összegeket utalnak rendszeresen a hazai ellenzéki médiába, és mint olyan, nem lehet piaci alapú a működés sem ez okból.
Itt Puzsér visszakérdezett, probléma-e, hogy ez feudális, és erre tényleg nem kapott választ, mert a válasz csak beismerés lehetett volna, hogy a NER is az.

Pedig mindkettő feudális. A NER és ellenzéki média is.
Mi több a világon egyre több minden feudális, és egyre feudálisabb.
A világ leggazdagabb emberei egyre több mindent birtokolnak, és az arányok egyre rosszabbak évről évre.
Régebben még képesek voltak a kormányok, nemzetközi szövetségek, fellépni a feudális rendszerek képviselőivel szemben, képesek voltak érdekérvényesítésre.
Ma már a feudális rendszerek szabják meg, hogy ki lehet politikus a főbb pozíciókban, és kormányok sorsa van a kezükben.

Élet a Feudalizmusban


Valójában Puzsér mindhárom pontja, a feudális rendszer eltolódásának az egyenes következménye, csak nem a NER-re projektálva, hanem világ szinten létező valós probléma.
Az egyik leginkább idevágó friss hír, hogy amerikai lobbista lett az EU versenyhatóságának vezetője.
Azt hiszem nincs ettől lejjebb, pedig van.
Mindentől van lejjebb, és minden lejjebb is kerül majd, minél jobban eltolódnak a feudális viszonyok, annál inkább.
Itthon is, és világszerte is.

A feudális rendszerekkel szembeni egyetlen esély, az érdekszövetségek létrehozása, megalapozása és az érdekérvényesítés ezek mentén. Nincs más út.
Az egyik legrégebbi ilyen, a nemzetállamok mentén volt és van, amit a globális feudális rendszerek tűzzel vassal igyekeznek lebontani, nem véletlenül.
A Puzsér által felsorolt problémák mindegyike elhanyagolható ehhez képest.
Talán erre kéne fókuszálni, és valóban összefogni !
Összefogni, hogy ez ne történhessen meg, velünk magyarokkal is, hogy lebontják, lerombolják a nemzeti kötőszövetet!

A NER válasza erre, a nemzeti tőkésosztály, feudális réteg mesterséges létrehozása.
Hogy ez jó válasz-e erre, azt nem tudom, de az biztos nem jó válasz, ha mindent lebontunk feladunk, ami magyar!

Szólj hozzá!

Címkék: média tusványos puszér

A bejegyzés trackback címe:

https://trompf.blog.hu/api/trackback/id/tr4518183215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása