HTML

Trompf

Rólad, rólam, politikáról.

Friss topikok

  • Szanyi Pabolcs: "A független szervek kivizsgálása a következő eredményeket hozta: Az elmúlt 60 évben 40 ezer papbó... (2016.05.17. 21:37) Véleménye miatt kivégezve !
  • Csendestobbseg111: A nagy igazságok az idővel sem kopnak el. :-) A kérdés az, hogy akinek tisztességes a szándéka az ... (2015.07.27. 18:48) Elitváltás
  • Gondos: @Trompf: Sántít a párhuzam, az összehasonlítás, mert a két választott tisztségre eltérők a szerep... (2013.01.06. 04:16) Lemondani vagy lövetni ?
  • Trompf: @alvering2: "Ugyanaz a cirkusz megy ott is" Azaz nem működnek együtt az ellenféllel, és nem tisz... (2012.07.08. 19:14) Európai végítélet
  • tükörfúró: erősen hiszem, hogy az erőskezűnek képzelt bohócvezető is csak erősködő szavakra és keménykedő lát... (2012.04.02. 23:13) A zemberek riadalma

Linkblog

Enyingi életkép

2009.02.11. 16:05 Trompf

Veszprém

A brutális gyilkosság körülményeivel most nem foglalkoznék, melyben az MKB Veszprém román válogatott kézilabdását, Marian Cozmát halálra szúrkálták. Bőséggel található forrás, mely részeletesen beszámol az esetről.
A reakciók annál érdekesebbek viszont. Amikor először hallottam a hírt, és kiderült, hogy az elkövetők romák, akkor azonnal összekapcsoltam az elmúlt hetek eseteivel, illetve a cigánybűnözés kérdéskörével.

Csiki-csuki

Mint mindenki az ex-kormányfőtől, a jelenlegiig, Bayertől és a Magyar-Hírlaptól Gyurcsányig. (Széles végtelenül hálás lehet Gyurcsánynak azóta, az ingyen reklámért.)
Összecsaptak az ideológiák, és érvek ismét. Pedig ennek az esetnek az égvilágon semmi köze nincs a cigánybűnözéshez.
Persze a jelenség létezik, és foglalkozni kell vele.

Csak a mai napra is akad, két valóban idevágó hír halálos áldozatokkal. Az egyik Jánoshidán a másik Mályiban.
Ja kérem, hogy ezek az emberek nem annyira érdekesek? Pedig amiről a vita folyik, amit cigánybűnözésnek nevezünk az éppen ez a stílus, elkövetés és módszer. Amiről a miskolci főkapitány beszélt.

Maffia

De esetünkben erről szó sincs. Itt egy maffia működésével ismerkedhetünk meg közelebről.
A helyiek mindenről beszámolnak. Van hanganyag, írott-anyag.

Védelmi pénz, kurvák, kábítószer, lakásmaffia minden. Ha a névtelen helyieknek nem hinnénk, akkor talán a polgármester és az ügyben nyilatkozó rendőrség naivitása, emberek hülyének nézése, végképp eloszlatja a kételyeket.
Idevág a Papa néven elhíresült exrendőr elemzése, mely a rendszer felépítéséről beszél.

Veszprémben éppen azzal szembesülhettek a látogatók, hogy hogyan beszélik rá a védelmi pénz fizetésére a tulajdonost. Lemennek, kötekednek, beverik a picérnő fejét, és elintéznek egy-két vendéget.

Ennek semmi köze nincs ahoz, hogy az elkövetők cigányok. A brutális kivitelezéshez esetleg. De a verés, késelés, kötekedés ugyanúgy megtörtént volna ha magyar maffiózók mennek le, mint most. Mert ezért fizetnek nekik, ez a dolguk.

Csöbörből-vödörbe

A rossz hír az az, hogy ezzel nekünk nem lesz jobb. Mert az eset kapcsán arra kell rájönnünk, hogy nemcsak az elharapódzó, rendszerint cigány elkövetők által véghezvitt, pitiáner rablások megszaporodásával kell számolnunk, hanem könnyedén beleakadhatunk szórakozás közben, egy igazi vérre menő bandaháborúba is, avagy egy vendéglős, diszkó-tulajdonos beszoktatásába.

Az eset kapcsán az enyingi polgármester szerepe elhanyagolható. Valószínűleg nem tehet mást. Ott él vagy hal családjával. De a Siófoki főrendőr viselkedése, ál-naivitása, az keserű jövőképet fest elénk ezen csatákban való túlélési esélyeinkről.

Pedig túlélni muszály.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trompf.blog.hu/api/trackback/id/tr48937117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alvering 2009.02.11. 23:55:22

Nincs új a nap alatt... Sajnos egyre többször jön ez elő. Emlékezz anno a Kis Büdösre illetve az Erdősre... Hogy is csinálták anno Kalmárék? S a Rio is hír volt tavaly...
Nem érdemi:
- siófoki
- muszáj
süti beállítások módosítása