HTML

Csak ésszel !

Trompf

Rólad, rólam, politikáról.

Friss topikok

  • Szanyi Pabolcs: "A független szervek kivizsgálása a következő eredményeket hozta: Az elmúlt 60 évben 40 ezer papbó... (2016.05.17. 21:37) Véleménye miatt kivégezve !
  • Csendestobbseg111: A nagy igazságok az idővel sem kopnak el. :-) A kérdés az, hogy akinek tisztességes a szándéka az ... (2015.07.27. 18:48) Elitváltás
  • Gondos: @Trompf: Sántít a párhuzam, az összehasonlítás, mert a két választott tisztségre eltérők a szerep... (2013.01.06. 04:16) Lemondani vagy lövetni ?
  • Trompf: @alvering2: "Ugyanaz a cirkusz megy ott is" Azaz nem működnek együtt az ellenféllel, és nem tisz... (2012.07.08. 19:14) Európai végítélet
  • tükörfúró: erősen hiszem, hogy az erőskezűnek képzelt bohócvezető is csak erősködő szavakra és keménykedő lát... (2012.04.02. 23:13) A zemberek riadalma

Linkblog

Államosított felelősség

2010.10.12. 09:53 Trompf

Jogállam

 A jogállam féltői vettek egy nagy levegőt. A politikusok persze csak óvatosan, és csak háttérből rettegnek blogolóik által. Nyilatkozataikban egyetértenek az intézkedésekkel Gyurcsánytól, Mesterházyig.

A címlapon lévő blogok már nem ennyire finnyásak. Nagyrészükben rettegnek az új, készülő törvény, katasztrófa biztosnak nyújtott mandátumától. Tisztelet a kivételnek (nem véletlenül csak ezekben idéznek a törvényből szószerint).

Iszap pakolás

Rá is tesznek egy lapáttal. Javarészük azt állítja, hogy ez a Fidesznek nagyon jókor jött. Értse mindenki: Egy 8 ember halálát okozó, egy magyar falut elpusztító katasztrófáról beszélnek. Ami bizonyos embereknek, politikai hovatartozása kapcsán jókor jön.

Az iszap nem jön jókor. Különösen az amiben emberek halnak meg. Senkinek. Aki ezt nem látja, az leginkább csak manipulaitív célzattal ír ekkora baromságokat.

Ülepedés

Javaslatom az ami Gyurcsányé is volt első lendültében. "Támogatni kell ebben a kormányt. Ma ez a dolgunk, és az, hogy mindenki segítse a maga módján a bajbajutottakat."

Nem azért mert Fideszes, vagy Jobbikos, vagy Gyurcsanyista vagyok,  hanem leginkább azért, mert katasztrófában nem lehet méricskélni tetteket. Ami jó szívvel, tenni akarással kezdődik, azt támogatni ildomos. Különösen ha emberek százainak élete múlik ettől.

Megnyugvás

De ha aggódunk jogállamunkért, akkor legalább vegyük a fáradságot és olvassuk el a törvényt. Vegyük a fáradságot. Ha ezt megtettük akkor láthatjuk, hogy csak katasztrófa esetén és csak annak elhárítására van mandátuma a kijelölt biztosnak. Cserébe viszont a cégvezetés fele -nagyon helyesen- beszámolási kötelezettsége van.

Ha belegondolunk, hogy vajon ezen többszörösen ellenőrzött (ellenzék, cégvezetés, újságírók) körülmények között fog-e lopni a kormány, -feltéve ha feltétlenül mindenképpen akar- , avagy inkább úgy ahogy az elmúlt években tapasztalhattuk, kockázatmentesen és törvényes keretek között, az adófizetőktől, akkor megnyugodhatunk.

Nem lessz államosítás, és nem lesz pénzherdálás. Legalábbis nem ezokból, és nem emiatt. Ez a mandátum sokkal nagyobb felelősséget rak a biztos és kormány nyakába, mint politikai hozadékot. Remélhetőleg ekként is fognak bánni vele.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán gyurcsány vörös államosítás iszap

Aki hajlamos a kutatásra, vitára, gondolkodásra, annak nincs szüksége kizárólagosságra.

A bejegyzés trackback címe:

https://trompf.blog.hu/api/trackback/id/tr412364762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása