HTML

Trompf

Rólad, rólam, politikáról.

Friss topikok

  • Szanyi Pabolcs: "A független szervek kivizsgálása a következő eredményeket hozta: Az elmúlt 60 évben 40 ezer papbó... (2016.05.17. 21:37) Véleménye miatt kivégezve !
  • Csendestobbseg111: A nagy igazságok az idővel sem kopnak el. :-) A kérdés az, hogy akinek tisztességes a szándéka az ... (2015.07.27. 18:48) Elitváltás
  • Gondos: @Trompf: Sántít a párhuzam, az összehasonlítás, mert a két választott tisztségre eltérők a szerep... (2013.01.06. 04:16) Lemondani vagy lövetni ?
  • Trompf: @alvering2: "Ugyanaz a cirkusz megy ott is" Azaz nem működnek együtt az ellenféllel, és nem tisz... (2012.07.08. 19:14) Európai végítélet
  • tükörfúró: erősen hiszem, hogy az erőskezűnek képzelt bohócvezető is csak erősködő szavakra és keménykedő lát... (2012.04.02. 23:13) A zemberek riadalma

Linkblog

Magyarbűnözés

2009.01.31. 13:38 Trompf

 

Urbán legend

Felszáll az ellenőr a buszra a hátsó ajtón. Körbenéz felméri a lehetőségeket. Mellette négy darab tagbaszakadt kigyúrt roma. Óvatosan elmegy mellettük, majd elkezdi végezni a munkáját. A munka eredményesnek bizonyult. Megtalálta azt a 40-es éveit taposó magyar balekot, mely otthon hagyta a bérletét. Az kicsit szégyenkezve, hogy a többiek a buszon észre se vegyék némán átnyújtja a személyijét, majd kifizeti a büntetést, mert így olcsóbb.
De látta a történet elejét, és nem bírja visszafolytani magát, kifakad hangosan:
-Tőlük miért nem kéri a bérletet ? Miért engem büntet meg ? Engem aki dolgozom, veszek bérletet, adót fizetek ? Őket miért nem ?
Az ellenőr csendben hátrafordul és némán hallgat. Hátul röhögés, majd az egyik cigány megszólal:
-Igaza van a magyar gyereknek! Gyere kérd a bérletet!
Az ellenőr kelletlenül odamegy és kéri a bérletet. A cigány fölé tornyosul és az arcába ordítja:
-Nincsen.
Ellenőr balra el, sztori vége.

Miskolci valóság

Draskovics és Gusztos felszállt a buszra. Kormányra kerültek. Meglátták hátul a cigányvajdát Borsodból aki azt mondta, hogy cigánybűnözés van. Hogy 17 rablásból 16-ot cigány követ el. Azt is mondta hogy polgárháború lesz, mert az emberek nem jól tűrik, hogy "elveszik a cigányok ami nem az ővék".
Draskovics és Gusztos elsomfordál óvatosan, és remélik senki nem hallotta ezen szavakat.

De nem kell soká várniuk végre tehetnek valamit, hisz észrevettek egy rendőrfőkapitányt (mit tesz isten, a miskolcit Borsodból), aki azt állítja cigánybűnözés van. Mert, mint kifejti a közterületi rablások elkövetői az utóbbi hónapokat tekintve kizárólag cigányok voltak.
Tudja a főkapitány, hogy ennek lesz visszhangja, de már nem bírta magába tartani az ordító tényeket. És igaza lett. Ellenőreink cselekedtek. Gusztos csak szavakban, de Draskovics ellenőr elvtárs a tettek mezejére lépett.
Kirúgták, mert ilyet nem mondhat. Meg különben is honnan tudná ez a szerencsétlen rasszista főkapitány a nemzetiségét az elkövetőknek ?!
Persze a főkapitány már elötte kifejtette ezekre a költői kérdésekre a válaszokat, csak ezeket oly kevés helyen lehet, és lehetett olvasni, hogy valószínűleg ellenőreink figyelmét elkerülték.
Nevezetesen, hogy maguk az elfogott elkövetők vallották magukat cigánynak, egyrészt mert azok, másrészt meg azért mert a büntetés kiszabásánál az életkörülményeket figyelembe veszik. Valamint nem utolsó sorban a tanúk áldozatok beszámolóiból -melyet a nyomozati szakaszban nem kerülhettek el, sajnálatos módon- a szármozás is megemlítésre került.

A történetnek nincs vége. A borsodi cigányvajda maga mondja, hogy igaza van a magyar gyereknek. Hogy ő már számtalan helyen elmondta, hogy cigánybűnözés van, és hogy nem egy munkáját tisztességesen ellátó rendőrt kellene elbocsátani, aki szembe mer nézni a valósággal.
Draskovics és Gusztos balra el, mintha meg se hallották volna a vajda szavait.

Született bűnözők

A magyarok bűnöznek. Magyarbűnözés van. Bűnös minden ellenőr, vagyonvizsgáló, rendőr aki kizárólag származás alapján szab ki büntetést. Aki csak a magyarokat bünteti, mert ők büntethetőek. Bűnös minden poilitikus aki hátat fordít a tényeknek, és bünteti az igazmondást. Bűnösek mert a valódi probláma nem hogy megoldódni nem tud ilyenformán, hanem megnevezve se lesz, kimondva se lesz soha.

Vegyük észre a cigányvajda nem a cigányoknak akar rosszat, amikor cigánybűnözésről beszél, hanem ő is, és a főkapitány is, egy valós probláma puszta létezéséről beszélnek.
Hogy megoldásra kerüljön.
Hogy cigánynak, és magyarnak is jobb legyen. Hogy ne kelljen a valósággal szembe menve táptalajt teremteni, bátorítást adni a cigánybűnözőknek.

Veszítenivaló

Megoldás a problámára addig nem lesz, amíg nem nézünk vele farkasszemet. Még ezután is csak homályos sejtések vannak mi a helyes és járható út, mely megoldja a problámát. Mely szerint egzisztenciát kell teremteni a cigányoknak. Munkát megélhetést biztosítani a számukra. Érdekeltté tenni őket, hogy gyermekeik tanuljanak. Hogy legyen veszítenivalójuk. Mert akinek van veszítenivalója az kétszer is meggondol minden cselekedetet. Törvényest és törvénytelent egyaránt.
Amikor teszem azt, 3 cigány 100 magyar között ver meg vagy rabol ki 1 magyart, anélkül hogy bárki is segítene, védelmére kelne az illetőnek, a kulcsszó a veszítenivaló.
Az ok, okozat, és motiváció, mind a cigányok, mind a magyarok esetében ez az egy kérdés. "Mi a veszítenivalóm, megéri-e megtennem ?".

De az első lépést meg kell tenni, nekünk, ellenőreinknek, politikusainknak egyaránt.
Nézzünk szembe a tényekkel.

Utóirat

Az utóéletét az ügynek linkek formájában utólag szerkesztve követem:

- Egy élég kemény hangú nyílt levél a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete-től, melyet szinte azonnal töröltettek az eredeti helyéről valamiért. De megvan a tartalma.
-Az MSZP-s polgármester is Pásztor mellett Miskolcon.
-Visszahelyezve a főkapitány. Bár a linkbe található indoklás, kihagyja az összes szakmai és civil tiltakozást, mely korábban megemlítésre került, és csak a Miskolci MSZP-s lobbi eredményének titulálja a 'sikert ?'. Kétlem, hogy ez önmagában elég lett volna.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trompf.blog.hu/api/trackback/id/tr3914175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2009.02.01. 12:44:27

@alvering:

Nem igazán értem a bejegyzés lényegét. Az összeesküvéselmélet részét értem. Csak azt nem, hogy ki lenne a hátterében.
Egyszemélyben a főkapitány nyílván nem lehet, hisz az nem összeesküvés.

Pedig ez a megoldás a legvalószínűbb. Márhogy Pásztor nem ostoba, és tudta mi lesz a reakció, de azt is tudnia kellett, hogy a civilek és szakma mellette fog kiállni. Így leválltása esetén is középpontba marad.

Az MSZP nem állhat az összeesküvés hátterében, hisz Drazsé hülye döntése inkább ártott nekik országosan, bármennyit is nyerjenek a Miskolciak ezen.
Az SZDSZ szerintem az összeesküvés kapcsán szóba sem jöhet.

De a lényeg, hogy valami tényleg elindult. És igazából teljesen érdektelenek az okok, és koncepciók, ha közben a valóságról beszélünk.
Ilyen esetekben mi már csak nyerhetünk, és ez nagyon ritka jelenség.
süti beállítások módosítása